Kocaelispor Preloader Gif
Arama Butonu Menü Bar
image desctription

IRKÇILIKLA MÜCADELE

  1. Anasayfa
  2. Duyurular
  3. IRKÇILIKLA MÜCADELE

Duyurular

IRKÇILIKLA MÜCADELE

IRKÇILIKLA MÜCADELE

IRKÇILIKLA MÜCADELE

Kocaelispor Kulübü olarak bizler ‘’ Irkçılığa Karşı ‘’ sıfır tolerans ilkesi ile hareket etmekte olup kulübümüzde aşağıda detayları belirtilen ‘’ Irkçılıkla Mücadele Programı ‘’ istisnasız biçimde her sezon uygulanmaktadır.

                                                                                           

IRKÇILIK ve AYRIMCILIKLA MÜCADELE PROGRAMI

         
  1.
Kulübümüz Irkçılık veya herhangi bir ayrımcılığa müsamaha göstermemektedir.

           Konu ile ilgili yapılacak planlama aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

 

A – Müsabaka öncesinde ırkçı tezahürat yapılmasını yasaklayan anonslar yapmak,

B – Sezonluk bilet satın alanlara ırkçı eylemlere katılmamalarını şart koşmak,

C – Irkçı hareketlerde bulunan oyunculara karşı disiplin önlemi almak, bu konuda kulübümüzün amatör, profesyonel oyuncularına eğitim vermek,

D – Irkçı yayınların Stadyum içinde ve civarında satışını önlemek için gerekli önlemleri almak ayrıca stadyum içi ve dışına ırkçılığa karşı hazırlanmış tabelalar asmak,

E – Diğer Federasyonlar ve Kulüpler ile kendi Federasyon ya da Kulüplerin ırkçılıkla ilgili politikasını anlamalarını sağlamak için temas kurmak,

F – Özel Güvenlik Görevlileri ve Polisin ırkçı davranışlar ile mücadele etmek konusunda ortak bir strateji geliştirmelerini teşvik etmek,

G – Stadyum gişelerine ve girişlerine ırkçılığa karşı başlatılan kampanyanın afişlerini asmak,

H – İstihdam ve hizmet sağlama konularında bir eşit fırsatlar politikası benimsemek,

I -  Oyuncu Dernekleri, Taraftarlar, Okullar, Gönüllü Örgütler, Gençlik Kulüpleri, Sponsorlar, Mahalli İşletmeler, Polis ve diğer resmi makamlar ile Irkçı Davranış ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için kampanyalar düzenlenmesinin öneminin bilincine daha çok varılmasına yönelik pro aktif programlar hazırlayıp geliştirmek ve bu konuda ilerlemeler kaydetmek amacıyla işbirliği yapmak.

 

2. Irkçı Tezahüratta bulunan kişiler karşı alınacak önemler aşağıda belirtilmiştir.

 

A - Irkçı Tezahüratta bulunan ya da ırkçı söylemlerde bulunan futbolcumuz süresiz olarak kadro dışı bırakılarak kulübümüzle ilişkisi en yakın sürede kesilecektir. Kulüp disiplin talimatı doğrultusunda para cezası ile cezalandırılacaktır.

B – Daha sonra TFF ile temasa geçilecek TFF Disiplin Kurulunca da ceza verilmesi sağlanacaktır.

C – Irkçı tezahüratta bulunan ya da Irkçı söylemlerde bulunan taraftarlar tespit edilecek, ceza alması için sorumlu kolluk kuvvetlerine bilgi verilecektir. Bu kişilerin Stadyuma alınmaması için gerekli önlemler alınacaktır.

D  - Irkçılık yapan kişilerin elektronik biletlerinin sürekli iptali için gerekli yazışmalar yapılacak, diğer kulüplere de bu kişiler hakkında bilgi verilecektir.

 

İlaveten ‘’ Irkçılıkla Mücadele ‘’ kapsamında her sezon kulüp bünyemizde yer alan altyapı takımlarına mensup futbolculara bahsi geçen hususta kulüp antrenörlerimiz tarafından eğitim semineri verilmektedir. (Bkz. Ek / Sportif Kriterler / Eğitim Programları)

 

 

 

 

 

Â